ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Tο δικό του ιδιόκτητο κτίριο, ιδιωτικοί ντετέκτιβ αθήνα μετά ιδιωτικοσ ντετεκτιβ τιμεσ από 67 χρόνια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ απέκτησε ο δήμος Κορυδαλλού……

ιδιωτικοί ντετέκτιβ αθήνα Με δικό του «σπίτι» μετά ιδιωτικοί ντετέκτιβ αθήνα από 67 χρόνια ο ντετεκτιβ πειραιασ δήμος Κορυδαλλού ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αύριο τα εγκαίνια του νέου Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡχείου

Tο δικό του ιδιόκτητο κτίριο, μετά από 67 χρόνια, απέκτησε ο δήμος Κορυδαλλού.

Το νέο Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡχείο, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, ανήμερα των πολιούχων της πόλης Αγίων Ταξιαρχών, βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 240 και Νικηφορίδη, δίπλα από τις εγκαταστάσεις των φυλακών και κατασκευάστηκε σε έκταση όπου προπολεμικά βρισκόταν το «άσυλο αλητοπαίδων» και μεταπολεμικά το Αναμορφωτήριο Ανηλίκων.

Το αίτημα της παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης στο δήμο τέθηκε για πρώτη φορά το 1979, ενώ το τελευταίο κτίριο του παλιού Ασύλου κατεδαφίστηκε το 2009.

Στο νέο Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡχείο, συνολικής έκτασης 4.000 τμ, λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου. Αποτελείται από δύο ορόφους.

Στο ισόγειο λειτουργούν το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο, η υπηρεσία Πρασίνου, περιβάλλοντος και Παιδείας. Επίσης, βρίσκεται η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έχει δυνατότητα να φιλοξενεί ειδικές ημερίδες και εκδηλώσεις, καθώς και το ΚΕΠ.

Στο υπόγειο, χωρητικότητας 1000 τμ, λειτουργεί υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, το αρχείο του δήμου και αποθήκες, ενώ λειτουργεί και αίθουσα γυμναστηρίου, για τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, στο οποίο θα εξυπηρετούνται δεκάδες άτομα καθημερινά, από έναν συνολικά πληθυσμό 67.000 κατοίκων, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζει ότι το νέο Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡχείο δεν κόστισε στους δημότες και στο δημοτικό ταμείο, ούτε ένα ευρώ και το έργο χρηματοδοτήθηκε κατά το 1/3 από το πρόγραμμα «Θησέας» και κατά 2/3 από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ούτε καν για την επίπλωση των γραφείων δεν υπήρξε το παραμικρό κόστος για το δήμο, καθώς όλα τα έπιπλα εξασφαλίστηκαν από κτίρια των εφοριών και του ΙΚΑ, που συγχωνεύθηκαν.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, ευχαριστεί επίσης δημοσίως για τη συμβολή του στην αποπεράτωση του νέου κτιρίου, τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός των δημοσίων επενδύσεων ήταν μειωμένος, λόγω μνημονίου, κατά τουλάχιστον 80%, ενέταξε το σχετικό κονδύλι για την ολοκλήρωση του έργου.

«Αμφιβάλλω εάν με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, θα έδινε κανείς σημασία για την αποπεράτωση του συγκεκριμένου κτιρίου τα επόμενα δέκα χρόνια» αναφέρει. Ο δήμαρχος τονίζει, επίσης, ότι από την 1η Οκτωβρίου, ο δήμος ξενοίκιασε τα 17 κτίρια στα οποία στεγάζονταν οι υπηρεσίες του, εξοικονομώντας συνολικά περισσότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο, που θα διαθέσει στις κοινωνικές υπηρεσίες για τις μεγάλες ανάγκες της πόλης.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατασκευής του Μετρό που θα φθάσει στον Πειραιά περνώντας και από το δήμο Κορυδαλλού, το χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο έργο, που έχει γίνει από τον εμφύλιο και μετά στην περιοχή.

«Η Πολιτεία έχει αποδείξει ότι η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά δεν ήταν στις προτεραιότητες των κυβερνήσεων από το 1946 και μετά. Είναι αδιανόητο στο πρώτο λιμάνι της χώρας να κατασκευάζεται ο τελευταίος σταθμός του μετρό στην Αττική» δηλώνει ο κ. Κασιμάτης.

Υπογραμμίζει ότι, ο δήμος, πριν την πλήρη λειτουργία του μετρό, κατάφερε και εκτέλεσε συνοδευτικά έργα με διαπλάτυνση πεζοδρομίων, διασφαλίζοντας την πλήρη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης.

«Το 2017 το μετρό θα περνάει από την πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, ενώ τον Ιούλιο του 2014, ο μετροπόντικας θα φθάσει στο σημείο της πλατείας» σημειώνει ο κ.Κασιμάτης για να προσθέσει ότι αυτή τη στιγμή η Αττικό Μετρό, πραγματοποιεί τα προκαταρκτικά έργα. Σε ότι αφορά το θέμα των μπάζων από το συγκεκριμένο έργο του νέου σταθμού, είπε ότι ο δήμος έχει αρνηθεί την εναπόθεσή τους στα παλαιά Λατομεία και ότι η εταιρεία είναι υπεύθυνη που θα τα εναποθέσει, αφού ο νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις. «Την περίοδο που θα σκάβεται το μετρό θα περνάνε τουλάχιστον 200 φορτηγά από τις γειτονιές της πόλης κι αυτό δεν το θέλουμε» δηλώνει.

Σχολιάζοντας το γεγονός της δέσμευσης του πολιτικού κόσμου για πλήρη απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού από την πόλη, τονίζει ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συμφωνηθεί από τις ηγεσίες των υπουργείων Δικαιοσύνης και περιβάλλοντος να προχωρήσει το ειδικό χωροταξικό, προκειμένου να προσδιοριστεί που θα πάνε οι φυλακές. Από την ημέρα που θα γίνει αυτό, επισήμανε, χρειάζονται έξι χρόνια περίπου για την απομάκρυνσή τους.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού χαρακτηρίζει επίσης «απαράδεκτο» το γεγονός ότι ενώ από το 2008 είχε παραχωρηθεί η έκταση των 10 στρεμμάτων μετά την απομάκρυνση τμήματος των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και έχει δημοπρατηθεί η κατεδάφιση των δύο πτερύγων, για 19.000 ευρώ έχει καθυστερήσει η κατεδάφιση της δεύτερης πτέρυγας.

«Οι φυλακές έχουν κοστίσει στην πόλη φόβο, καθώς βρίσκονται δίπλα σε 17 σχολικά συγκροτήματα και παιδικούς σταθμούς», ενώ «ο δήμος για τα εξήντα χρόνια που βρίσκονται στην πόλη δεν έχει πάρει ούτε ένα ανταποδοτικό τέλος, όταν μόνο η αποκομιδή των σκουπιδιών στοιχίζει στον δήμο 120.000 ευρώ το χρόνο» δηλώνει ο κ. Κασιμάτης.

Για το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης υποστηρίζει ότι η μείωσή της, από το 2010 έως σήμερα, στους δήμους υπερβαίνει το 80% και λέει: «όπως έχω πει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, εάν υπήρχαν οι μισές περικοπές στην υπόλοιπη γενική κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή θα είχαμε βγει από το Μνημόνιο».

Το 2009 όλοι οι δήμοι της χώρας έπαιρναν από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΑΤΑ (σσ. το ταμείο που οι δήμοι παίρνουν χρήματα για αναπτυξιακά έργα) 1 δισ. 26 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014 προβλέπονται για όλους του δήμους της χώρας, 145 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζει ο κ.Κασιμάτης και υπογραμμίζει ότι κανένας δήμος από τους μικρούς στη χώρα, δεν μπορεί να κάνει με ιδίους πόρους έργα, ούτε να κλείσει μια λακκούβα.

Σχετικά με το χρέος του δήμου, τονίζει ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε ένα χρέος 28 εκατ. ευρώ συνολικά το οποίο σήμερα είναι στα 16 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 οφείλονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα υπόλοιπα σε οφειλές που μας δημιούργησαν δικαστικές αποφάσεις για θέματα μισθοδοσίας εργαζομένων.

«Ο δήμος κορυδαλλού είναι ο χαμηλότερα χρηματοδοτούμενος δήμος στην Αττική και παρά τη μείωση της χρηματοδότησης δεν υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα» αναφέρει ο κ.Κασιμάτης.

Για το θέμα της διαθεσιμότητας στο δήμο, δηλώνει ότι από τους 365 συνολικά εργαζόμενους, που αποτελούν το τακτικό προσωπικό, έχει υπάρξει διαθεσιμότητα για 13 σχολικούς φύλακες και έξι δημοτικούς αστυνομικούς. Χαρακτηρίζει μάλιστα «οξύμωρο και τραγικό», το γεγονός ότι ενώ ο δήμος πληρώνει το 75% των αποδοχών τους και την ίδια ώρα χάνει έσοδα από κλήσεις και τραπεζοκαθίσματα, το υπουργείο Οικονομικών αφαιρεί από την επιχορήγηση του δήμου το 25% της μισθοδοσίας των υπαλλήλων κινητικότητας, με το αιτιολογικό ότι το κερδίζει ο δήμος.

Τέλος για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης έξι μήνες πριν της εκλογές, εκφράζει επί της αρχής την προσωπική του διαφωνία όσον αφορά την επιλογή του χρόνου, έξι μόλις μήνες πριν από τις εκλογές.

«Αυτή δεν είναι καθαρή πολιτική, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες χαρακτηρίζουν ελκυστικό ένα σύστημα που μπορούν να επιλέγουν ξεχωριστά δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους. Όμως, οι όροι των εκλογών πρέπει να καθορίζονται πολλούς μήνες πριν για να μπορούν να ξέρουν οι πολίτες πως θα ψηφίσουν και τι θα ψηφίσουν. Πρέπει να υπάρξει ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα» δηλώνει ο κ.Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι «προς το παρόν έχουμε ακούσει μόνο σκέψεις. Ας περιμένουνε το συγκεκριμένο σχέδιο που πρόκειται να παρουσιάσει το υπουργείο Εσωτερικών».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/605226/me-diko-tou-spiti-meta-apo-67-hronia-o-dimos-korudallou/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *