ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ, https://siarras.gr/ATHENS-000012-idikes-kataskeves.html. ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Για την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου περί αυθαιρέτων……

«Η απόφαση του ΣτΕ αφορά διατάξεις που έχουν πάψει να ισχύουν» ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Υ ΠΕΚΑ: Ισχύει νέο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Για την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου περί αυθαιρέτων, όπως αναφέρει, το Υ ΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ ότι «αφορά τις διατάξεις του νόμου 4014/2011, οι οποίες έχουν παύσει πλέον να ισχύουν», ύστερα και από την σχετικά πρόσφατη ψήφιση του νέου νόμου 4178/2013, που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.

Όπως επισημαίνεται, «μετά την πλήρη δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης, το υπουργείο θα μπορεί να τοποθετηθεί ειδικότερα». Υπενθυμίζεται δε, ότι οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του Νόμου 4014/2011, θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου με συμψηφισμό των προστίμων που έχουν καταβάλλει.

Όπως αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση, «το Υ ΠΕΚΑ, λαμβάνοντας υπόψιν την πάγια νομολογία του ΣτΕ, πρό ΤΕΙνε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ το οποίο ισχύει και λειτουργεί ήδη».

«Η ηγεσία του Υ ΠΕΚΑ είχε από νωρίς διαγνώσει τα προβλήματα του νόμου 4014/2011. Για αυτό το λόγο επέλεξε, αντί άλλων διαθέσιμων λύσεων, να καταρτίσει ένα νέο νόμο για την αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, με διαφορετική φιλοσοφία και σφαιρική αντιμετώπιση των ζητημάτων», ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ επισημαίνεται.

Υπογραμμίζονται μάλιστα τα βασικά σημεία του νόμου 4178/2013, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ που ήδη εφαρμόζεται, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ο οποίος «κινείται σύμφωνα με το πλαίσιο της νομολογίας του ΣτΕ», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο νέος νόμος αντιμετωπίζει με πολεοδομικά χαρακτηριστικά, τα προ του 1983 ακίνητα σε σχέση με τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μετά το 1983 ως τον Ιούλιο του 2011. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απόδειξη του χρόνου κατασκευής, αποκλειστικά με χρήση Δημοσίου εγγράφου και σχετικής αεροφωτογραφίας.

«Το Υ ΠΕΚΑ, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα των παλαιότερων ρυθμίσεων, προχώρησε με το συγκεκριμένο νόμο σε κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων με βάση το βαθμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης».

Επιπλέον, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στις μικροαυθαιρεσίες, στις υπερβάσεις και στις παντελώς αυθαίρετες κατασκευές. Ειδικά για τις τελευταίες, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ υπάρχουν πολεοδομικές προϋποθέσεις για την οριστική υπαγωγή και έλεγχος από ελεγκτή δόμησης για εξέταση της ορθότητας της δήλωσης κάθε ξεχωριστού αυθαιρέτου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο νόμο 4178/2013 δεν προβλέπεται συγκεκριμένο ποσοστό του ειδικού προστίμου το οποίο θα κατευθύνεται σε δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου μέσω Πράσινου Ταμείου (όπως στον Ν.4014/2011), αλλά αυτό το ποσοστό θα ορίζεται κλιμακωτά, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ βάσει του αριθμού των δηλώσεων υπ αγωγής.

Επίσης, με την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία το Υ ΠΕΚΑ αποσκοπεί στην αποτ ροπή της δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων μέσω της παροχής σε όλους αεροφωτογραφιών του Ιουλίου 2011 για όλη τη χώρα, με αυστηροποίηση των ποινών σε όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία και με την ενίσχυση του επιτελικού ρόλου της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων.

Πέραν αυτών, το Υ ΠΕΚΑ έχει νομοθετήσει ένα σύνολο διατάξεων που αποτρέπει την αυθαίρετη δόμηση όπως το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, τους ελεγκτές δόμησης, την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, ο νόμος 4178/2013 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο, εισάγοντας νέες ουσιαστικές διαδικασίες. Βάζει αντικειμενικά κριτήρια, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ καθορίζει τις δράσεις περιβαλλοντικής αποκατάστασης. Κατευθύνει τους πόρους από τα πρόστιμα εκεί ακριβώς που υπάρχει η μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, με ηλεκτρονικό αντικειμενικό τρόπο, ακόμη και σε επίπεδο γειτονιάς.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο νόμο περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικού ισοζυγίου περιλαμβάνονται ήδη διατάξεις για όσους έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του Νόμου 4014/2011, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΒΟΛΟΣ ή άλλων προγενέστερων νομοθετικών ρυθμίσεων. Οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του Νόμου 4014/2011, θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου με συμψηφισμό των προστίμων που έχουν καταβάλλει.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «Ξήλωσαν» αυθαίρετες κατασκευές από μαγαζί στο Κολωνάκι

Σε επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας…

Αυθαίρετες κατασκευές από επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας, απομάκρυνε το πρωί συνεργείο του δήμου Αθηναίων.

Τα μικτά κλιμάκια του δήμου Αθηναίων (δ/νσεις καθαριότητας, Κοινοχρήστων Χώρων, πολεοδομίας και Πρασίνου) πραγματοποιούν ελέγχους για πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετες κατασκευές σε επιχειρήσεις της Αθήνας.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν το καλοκαίρι από την πλατεία του Αγ. Θωμά στην περιοχή Γουδή και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί η πλατεία Βάθη, το Μεταξουργείο, το Γκάζι, η πλατεία Αγ. Ανδρέα, η Λαμπρινή και η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κύπρος: Καπνογόνα αντί για βιβλία σε τσάντα μαθητή

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον 16χρονο μαθητή

Ανήλικο μαθητή Λυκείου 16 ετών αναζητεί η Αστυνομία στη Κύπρο σε σχέση με το περιεχόμενο της σχολικής του τσάντας. Σήμερα το πρωί άνοιξαν τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στη Κύπρο και η τροχαία έκανε ελέγχους σε μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν μαθητές.

Ένας από αυτούς εγκατέλειψε την μοτοσικλέτα πέταξε τη τσάντα του στο δρόμο και διέφυγε πεζός. Όταν ελέγχθηκε η τσάντα του βρέθηκαν 12 καπνογόνα. Από τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, εντοπίστηκε η ταυτότητα του μαθητή ο οποίος αναζητείται.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/588410/i-apofasi-tou-ste-afora-diataxeis-pou-ehoun-papsei-na-ishuoun/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *