ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ «Η ελληνική κυβέρνηση δεν ομολογεί την ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ αποτυχία, συμβουλευτικής δραστηριότητας αλλά νομικό χειρισμό δεν παίρνει ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ούτε θέση, Law Mentoring δεν έχει καμία στρατηγική. Της έχει απομείνει μόνο ο δρόμος του εξευτελισμού. Ακόμη και τους ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ψηφοφόρους τους παίρνουν για κουτούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -…”

Αλέξης Τσίπρας: «Ο Σαμαράς εξευτελίζει τη χώρα» ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν ομολογεί την αποτυχία, αλλά δεν παίρνει ούτε θέση, δεν έχει καμία στρατηγική. Της έχει απομείνει μόνο ο δρόμος του εξευτελισμού. Ακόμη και τους ψηφοφόρους τους παίρνουν για κουτούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Αναγκάστηκαν να τα βάλουν με τη Χρυσή Αυγή» – Καμία κάλυψη σε Ε. Βενιζέλο για τα υποβρύχια

«Κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως η τελευταία που κατέθεσε ο ίδιος για το νέο, ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας. «Να σταματήσει να κρύβεται και φυγομαχεί» είπε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση περνά από την κλοπή του εισοδήματος περνά στη δήμευση της περιουσίας» και πρέπει να δοθούν απαντήσεις γι’ αυτό.

«Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων ρίχνει τα βάρη και πάλι στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, για να μένουν στο παράδεισο της φοροδιαφυγής και της φοροαπαλλαγής οι γνωστοί άγνωστοι ισχυροί και πλούσιοι» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι κυβερνώντες έχουν δρομολογήσει την καταλήστευση των πολιτών με τα 32 μέτρα στο φορολογικό σύστημα και στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε όμως και γενικότερη προσωπική επίθεση στον κ. Σαμαρά, για τον οποίο είπε ότι αντιμετωπίζει πλέον την εξευτελιστική συμπεριφορά διεθνώς και ειδικά από την Άνγκελα Μέρκελ. Και πρόσθεσε: «Ο εξευτελισμός αφορά και στη χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «πλήρη απαξίωση προς τον πρωθυπουργό», που «δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά και ντ ροπή για την Ελλάδα». Απέτυχε η τακτική του καλού και υπάκουου μαθητή, ενώ κατέρρευσε και το τελευταίο παραμύθι της δήθεν επιτυχίας σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν ομολογεί την αποτυχία, αλλά δεν παίρνει ούτε θέση, δεν έχει καμία στρατηγική. Της έχει απομείνει μόνο ο δρόμος του εξευτελισμού. Ακόμη και τους ψηφοφόρους τους παίρνουν για κουτούς.

Γιατί η κυρία Μέρκελ να πάρει στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά, όταν δηλώνει παντού ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κινηθεί μονομερώς αλλά να υπακούει τους δανειστές και ομνύει στο Μνημόνιο; Δεν θέ ΤΕΙ κόκκινες γραμμές, δεν διεκδικεί τίποτα, ούτε κούρεμα του χρέους, παρά μόνο ζητά λύπηση και το μόνο που λέει ότι εάν δεν τον λυπηθούν θα χάσει τις εκλογές και θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν ούτε ντ ροπή όταν διαρρέουν τέτοια πράγματα. Με τέτοια φαιδρά επιχειρήματα πώς να πάρουν υπόψη τους την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στα περί διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα ο κ. Τσίπρας μίλησε για «προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ, που αναπαράγονται από τους αμετανόητους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης», ενώ χαρακτήρισε « υποκριτική τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, πολύ περισσότερο όταν ο υμνητής των μνημονίων υπουργός Οικονομικών λέει ευθέως ότι θα αναζητήσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα εκατομμύρια που του λείπουν».

«Ο λαός δεν αντέχει, όχι μόνο νέα μέτρα, αλλά και τους ίδιους τους κυβερνώντες, που ακολουθούν μία ολέθρια πολιτική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναγκάστηκαν να τα βάλουν με τη Χρυσή Αυγή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα με τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της ναζιστικής οργάνωσης επιβλήθηκε από το αντιφασιστικό κίνημα και δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Η άρση της χρηματοδότησης, για παράδειγμα, «ήταν δική μας επιλογή, όχι όσων έψαχναν να βρουν μία πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή για να συνεργαστούν» σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο εκφασισμός της κοινωνίας είναι επιλογή των πολιτικών συμφερόντων, που έφεραν τη χώρα έως εδώ και σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή είχε την ανοχή του Κράτους. Τόνισε όμως ότι η διαδικασία αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών φαινομένων πρέπει να γίνει με σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

«Το πρόβλημά τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν τι να πουν, παρά μόνο επιτίθενται, συκοφαντούν και κριτικάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να τον εμφανίσουν ως ένα άκρο, που κάνει μόνο φασαρία» είπε ο κ. Τσίπρας, καταδικάζοντας για μία ακόμη φορά τη θεωρία των δύο άκρων.

Καμία κάλυψη σε Ε. Βενιζέλο για τα υποβρύχια

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την επιμονή του κόμματός του στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτ ροπής, που θα διερευνήσει ευθύνες για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τις συμβάσεις για τα υποβρύχια.

Παρουσίασε δε ένα ευρύ πλαίσιο για την αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων: «Όσοι έριξαν τη χώρα στα βράχια, έκαναν καθεστώς τη μίζα και τη διαφθορά θέλουν τώρα και να συνεχίσουν να κυβερνούν. Κανείς δεν πιστεύει ότι οι αυτόκλητοι αυτοί σωτήρες θα μας σώσουν. Αυτοί δεν είναι σωτήρες, είναι κατηγορούμενοι» σημείωσε και έριξε τα βέλη του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Ακόμη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι κατηγορούμενος για τα έργα και τις ημέρες του και γενικά και ειδικά για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς, θα καλύψει τον κ. Βενιζέλο έως το τέλος, όπως έκανε ο κ. Βενιζέλος με τον Άκη Τσοχατζόπουλο;» αναρωτήθηκε με νόημα.

«Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας, όχι για να καταδικάσουμε τον κ. Βενιζέλο, αλλά για να δώσουμε την ευκαιρία στη Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση. Να μην γίνεται η Βουλή πλυντήριο συγκάλυψης πολιτικών και ίσως ποινικών ευθυνών» πρόσθεσε, ανακοινώνοντας ουσιαστική την πρόταση για εξεταστική επιτ ροπή.

Έκκληση για ενότητα στο κόμμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε επίμονα να περιορίσει την εσωκομματική αμφισβήτηση για κεντρικές επιλογές του κόμματος και κάλεσε τους διαφωνούντες να συνειδητοποιήσουν ότι η Αριστερά είναι μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία, της ανάληψης της δια κυβέρνησης στη χώρα.

«Οφείλουμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μίζερα, είμαστε μία ανάσα από τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ζούμε ιστορικές στιγμές τις οποίες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος να σκεφτούν ανάλογα.

«Η δυσώδης επίθεση από τους θιασώτες του μνημονίου απαιτεί εγρήγορση και ιστορική συνείδηση, δεν αρκεί η αγωνιστικότητα, η αφοσίωση, η πεποίθηση και η πίστη στα συμφέροντα των πολιτών. Αυτά τα είχαμε πάντα.

Σήμερα χρειάζεται κάτι παραπάνω: Ζητάμε από τον πολίτη να μας εμπιστευτεί το σκάφος σε μία μεγάλη και επικίνδυνη φουρτούνα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με έμφαση: «Χρειάζεται την πιο ευρεία ενότητα στις γραμμές μας, ώστε να πάρει πιο ενιαία και σταθερά χαρακτηριστικά. Χρειαζόμαστε πολιτική ωριμότητα, που συνδυάζει σταθερότητα με την ευελιξία και να διακρίνει όχι μόνο προθέσεις φίλων αλλά και προθέσεις και στόχους αντιπάλων».

Και κατέληξε χτυπώντας στο φιλότιμο όσους έχουν επιφυλάξεις για την προσήλωση της ηγετικής ομάδας στη ριζοσπαστική ανατ ροπή της σημερινής κατάστασης: «Γρήγορα, ίσως και πιο γρήγορα απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς θα κληθούμε να αναλάβουμε τύχες της χώρας και πρέπει αν είμαστε έτοιμοι για να είμαστε μία κυβέρνηση που θα αλλάξει ριζικά τα πράγματα. Θα συμβεί και θα είναι μέρα μεσημέρι, όπως έλεγε ένας παλαιός σύντροφος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας εννοώντας τον Κώστα Λουλέ, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, από το οποίο άλλωστε προέρχονται και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που τηρούν κριτική στάση απέναντι στην ηγεσία.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/323399/alexis-tsipras-o-samaras-exeutelizei-ti-hora/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *