ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Ο πρόεδρος του ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είναι το τιμώμενο πρόσωπο αύριο στην Παλαιά Βουλή, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ όπου θα παρουσια στεί έρευνα της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ «Ελληνογερμανικής Αγωγής» με τις απόψεις των ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ εφήβων για την κρίση και την Ε.Ε….”

Το 87% των νέων πιστεύει ότι «πάμε σε λάθος κατεύθυνση» ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είναι το τιμώμενο πρόσωπο αύριο στην Παλαιά Βουλή, όπου θα παρουσια στεί έρευνα της «Ελληνογερμανικής αγωγής» με τις απόψεις των εφήβων για την κρίση και την Ε.Ε.

Η ευρώπη και η νέα γενιά θα αποτελέσουν αύριο το σημείο αναφοράς σε εκδήλωση που διοργανώνει η «Ελληνογερμανική Αγωγή» στην Παλαιά Βουλή, παρουσία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος εκτός από την ομιλία του θα απαντήσει και σε ερωτήσεις μαθητών.

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που ολοκλήρωσε για την «Ελληνογερμανική Αγωγή» η εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC, «φωτογραφίζοντας» τις απόψεις των νέων για την οικονομική κρίση και το διαφαινόμενο τέλος της.

«Σε λάθος κατεύθυνση κινούνται οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στη χώρα μας», λέει η πλειονότητα των νέων στη χώρα μας, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγε η ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων για την «Ελληνογερμανική Αγωγή» κατά τη διάρκεια της περασμένης άνοιξης. Στην ερώτηση «Σε γενικές γραμμές πιστεύεις ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση;», το 87% των νέων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δηλώνει «Σε λάθος κατεύθυνση», 5% απαντάει «Σε σωστή κατεύθυνση», ένα άλλο 5% «Ούτε σωστή, ούτε λάθος» και 3%: «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Ωστόσο οι νέοι και οι νέες της χώρας μας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον της ευρώπης, καθώς σε ερώτημα που αφορά τις προοπτικές της ευρώπης, ένα 74% του δείγματος θεωρεί απίθανο να μην υπάρχει τα επόμενα πέντε χρόνια Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και ένα ποσοστό 18%, αντιθέτως, το θεωρεί πιθανό.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αυριανά αποτελέσματα προκειμένου να καταγραφεί αν έχουν διαφοροποιηθεί οι απόψεις των νέων με το πέρασμα κάποιων μηνών. Η έρευνα θα παρουσιαστεί αύριο Δευτέρα στις 11.30 π.μ. στην Παλαιά Βουλή, στην εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο και βασικό ομιλητή τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς. Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Η ευρώπη των νέων» και παρόντες θα είναι επίσης πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Στην ίδια εκδήλωση, η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ε.Ε., κυρία Μαρία Δαμανάκη, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης κ. Κώστας Ρέμελης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, θα πάρουν τη σκυτάλη στο πάνελ με σειρά ομι­λιών για να αναρωτηθούν: Ποια είναι η ευρώπη που θέλουμε να ζήσουμε; Ποιες αξίες πρέπει να θεμελιώσουν εκείνη τη μορφή της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα εξασφαλίζει την επιβίωσή της; Πώς βλέπει, οραματίζεται και πιστεύει ότι πρέπει να είναι η ευρώπη του αύριο η νέα γενιά, η γενιά που την κληρονομεί και της ζητείται να ζήσει σ’ αυτήν;

Στην ίδια εκδήλωση η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, μαθήτρια της «Ελληνογερμανικής αγωγής», Αλεξία Παπαϊωάννου, που σπουδάζει ήδη στη Γερμανία, θα υποδεχθεί τους καλεσμένους του σχολείου της και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έγινε σε ένα πανελλαδικό δείγμα εκατοντάδων συνομηλίκων της.

Ο κ. Σουλτς, εξάλλου, ο οποίος έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του, εκτός από τη σχετική του ομιλία, θα ανταλλάξει απόψεις και θα δεχτεί ενστάσεις και προβληματισμούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.  Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει υποσχεθεί στους μαθητές ότι θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους, καθώς έχει δηλώσει ότι οι νέοι και το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και την εργασία είναι προτεραιότητα. Χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς σε παλαιότερη συνάντηση με τους μαθητές της «Ελληνογερμανικής αγωγής» είχε πει: «Σήμερα δυστυχώς δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στους αριθμούς παρά στους ανθρώπους. Η πολιτική όμως και η οικονομία πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο και αυτός είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αν και δεν είναι πάντα εύκολος».

O κ. Σουλτς παρότρυνε τους νέους να αγωνιστούν για να φτιάξουν το μέλλον τους όπως το οραματίζονται. Θέλοντας να τους πείσει να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι αισιόδοξοι και να μην κάμπτονται από τις δυσκολίες τους, διηγήθηκε ένα προσωπικό του βίωμα: «Η μητέρα μου με γέννησε σε ηλικία 24 ετών. Ημουν ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια μου. Ο πατέρας μου ήταν αιχμάλωτος πολέμου στην Αγγλία και η μητέρα μου ήταν μόνη της. Μία ημέρα μετά τη γέννησή μου έγινε βομβαρδισμός και η μητέρα μου πήγε στο καταφύγιο, από το οποίο βγήκε τρεις μήνες μετά, όταν όλα ήταν κατεστραμμένα. Μεγαλώνοντας, όταν τη ρωτούσα πώς μπόρεσε να αντέξει και να βρει τη δύναμη να συνεχίσει, μου έλεγε ότι πάντα όλοι μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να έχουμε αλληλεγγύη».

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων έγραψαν για την ευρώπη. Μερικοί από τους σημαντικότερους Ελληνες λογοτέχνες διαφορετικών γενεών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση προσεγγίζοντας, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, την ιδέα της Ενωμένης ευρώπης. Το ειδικό λεύκωμα που εξέδωσε το σχολείο με πρωτότυπα κείμενα, διηγήματα και ποιήματα Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών θα παρουσιαστεί επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες λογοτέχνες είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Θανάσης Βαλτινός, Αναστάσης Βιστωνίτης, Χάρης Βλαβιανός, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Δημήτρης Μυταράς, Σοφία Νικολαΐδου, Γιάννης Ξανθούλης, Γιώργος Ξενάριος, Χρήστος Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τίτος Πατρίκιος, Ελένη Σαραντίτη, Ελένη Σβορώνου, Ερση Σωτηροπούλου, Σώτη Τριανταφύλλου, Ευγένιος Τριβιζάς, Μισέλ Φάις, Θανάσης Χειμωνάς και Χρήστος Χωμενίδης.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κατά των πολιτικών της Ελλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/325240/to-87-ton-neon-pisteuei-oti-pame-se-lathos-kateuthunsi/
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *