ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η εικόνα μίας ντετεκτιβ ιδιωτικοσ ντετεκτιβ αθηνα σύναξης περίπου χιλίων γνωστών στελεχών και ιδιωτικοί ντετέκτιβ αθήνα μελών του ΣΥΡΙΖΑ ντετεκτιβ πειραιασ αποκάρδιωσε τους πάντες στην ιδιωτικοί ιδιωτικοί ντετέκτιβ αθήνα ντετέκτιβ αθήνα Κουμουνδούρου – Ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει πλέον ότι το επιτελείο του είναι χαμηλής πτήσης και είναι εμφανής ιδιωτικοσ ντετεκτιβ τιμεσ ο προβληματισμός του…”

Έξαλλος ο Τσίπρας με τους επιτελείς του για το Βατερλό εντός κι εκτός Βουλής ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Η εικόνα μίας σύναξης περίπου χιλίων γνωστών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ αποκάρδιωσε τους πάντες στην Κουμουν Δούρου – Ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει πλέον ότι το επιτελείο του είναι χαμηλής πτήσης και είναι εμφανής ο προβληματισμός του

Δύο λάθη, που μπορούν να αποβούν μοιραία για την αντιπολιτευτική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνει στο επιτελείο του ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φέρεται εξοργισμένος με τους συνεργάτες του για τον χειρισμό και την κατάληξη της τριήμερης κοινοβουλευτικής σύγκρουσης στη Βουλή.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κρίση στο στενό κύκλο του κ. Τσίπρα και στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και πολύ καιρό, καθώς φάνηκε ότι η Κουμουν Δούρου δεν διαθέ ΤΕΙ κάποιο σοβαρό σχέδιο πολιτικής δράσης, παρά μόνο κινείται με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».

Το πρώτο λάθος ήταν η ανοιχτή συγκέντρωση, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Κυριακής, όταν και κορυφωνόταν στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Και το δεύτερο ότι δεν υπήρξε ο καλύτερος χειρισμός της ατυχούς συγκυρίας, που έφερε την πρόταση δυσπιστίας να ακολουθεί το ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Τέξας, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν στη Βουλή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Όστιν, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός αντίλογος.

Ειδικά το πρώτο λάθος, ο κ. Τσίπρας το χρεώνει ολοκληρωτικά στους επιτελείς του. Η εικόνα μίας σύναξης περίπου χιλίων γνωστών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ (ούτε καν οι ίδιοι και οι ίδιοι, αλλά πολύ λιγότεροι κι απ’ αυτούς) και μάλιστα όχι για πολλή ώρα αποκάρδιωσε τους πάντες στην Κουμουν Δούρου. Και αντί για όπλο, που θα ενίσχυε την εικόνα μίας αντιπολίτευσης που αντεπιτίθεται δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, έγινε μπούμερανκ και επιχείρημα της κυβέρνησης.

Η ιδέα της συγκέντρωσης δεν ήταν εξαρχής καλή, ενώ και η προετοιμασία της υπήρξε προβληματική. Κατ’ αρχήν δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να γίνει αυτή η συγκέντρωση, όπως παραδέχονται τώρα πολλά στελέχη. Η πρόταση δυσπιστίας ήταν βέβαιο ότι δεν θα οδηγούσε σε ανατ ροπή της κυβέρνησης, ενώ δεν είναι ένα συγκεκριμένο θέμα, που μπορεί να αφορά μεγάλες ομάδες πολιτών, ώστε να προσέλθουν κατά χιλιάδες για διαμαρ τυρία. Επίσης τα φώτα έτσι κι αλλιώς πέφτουν εντός της αιθούσης και αυτό ήθελε εξ αρχής ο κ. Τσίπρας, να αναδειχθεί δηλαδή η, μετά από καιρό, μονομαχία του με τον κ. Σαμαρά και όχι να γίνεται συζήτηση για το τι συμβαίνει κι αν συμβαίνει κάτι στην πλατεία.

Επιπλέον είναι δεδομένο ότι εδώ και καιρό υπάρχει μία απροθυμία ακόμη και της ευρύτερης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ να βγει στους δρόμους. Ουσιαστικά καμία από τις συγκεντρώσεις που έχει διοργανώσει το τελευταίο δίμηνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επιτυχία. Άρα οι επιτελείς του θα όφειλαν να αντιληφθούν έγκαιρα ότι ούτε αυτή είχε πιθανότητες επιτυχίας.

Ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει πλέον ότι το επιτελείο του είναι χαμηλής πτήσης και είναι εμφανής ο προβληματισμός του, ακόμη και για την ανάγκη ανασυγκρότησης.

Ο εκνευρισμός του σχετίζεται επίσης και με τα όσα έγιναν γύρω από τη συμμετοχή του στο συνέδριο, που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου ο ίδιος διακήρυξε σε όλους τους τόνους την πίστη του στο ευρώ.

Εκ των υστέρων διατυπώνεται η άποψη ότι από τη στιγμή, που ο κ. Τσίπρας θα έκανε αυτή την τοποθέτηση για το ευρώ, κακώς το ταξίδι του προηγήθηκε τόσες λίγες μέρες πριν την πρόταση μομφής. Ή θα έπρεπε να γίνει μετά, ή καθόλου, εκτός κι αν άλλαζε το περιεχόμενο της τοποθέτησής του, σημειώνουν οι πιο έμπειροι. Δεν συνέβη όμως μόνο αυτό. Ο κ. Τσίπρας χρεώνει τώρα στους συνεργάτες του ότι δεν εκτίμησαν σωστά το πόσο θα εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τα όσα ειπώθηκαν στο Τέξας και δεν προετοίμασαν επαρκώς τους βουλευτές, ώστε να υπάρχει απάντηση, κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Το αποτέλεσμα ήταν να σφυροκοπείται ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς, με αποκορύφωμα την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Σαμαράς το βράδυ της Κυριακής, διαβάζοντας αυτολεξεί ένα κομμάτι από την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Τέξας, χωρίς και πάλι να υπάρχει απάντηση επί της ουσίας.

 

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/327267/exallos-o-tsipras-me-tous-epiteleis-tou-gia-to-vaterlo-edos-ki-ektos-voulis/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *