ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Εθνική υποχρέωση αποτελεί κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο να μη δίδεται χωρίς ιατρική συνταγή», τόνισε ο Πρόεδρος του……

«Φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή δύναται να σημαίνει άδικους θανάτους» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Γ. Πατούλης: Το 40% του πληθυσμού παρακάμπ ΤΕΙ τους γιατρούς

«Εθνική υποχρέωση αποτελεί κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο να μη δίδεται χωρίς ιατρική συνταγή», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, κατά το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της υγείας της ΕΣΔΥ.

Ο κ.Πατούλης αποκάλεσε θανατηφόρα εξέλιξη για την υγεία την παράνομη χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων στον πάγκο του φαρμακείου χωρίς ιατρική συνταγή και την παράκαμψη του γιατρού από τους ασθενείς που γίνεται στο 40% του πληθυσμού είτε δίκην οικονομίας της ιατρικής επίσκεψης είτε λόγω της τεράστιας αναμονής στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Το φαινόμενο που αφορά κυρίως φάρμακα σχετικά μικρού κόστους, όχι μόνο αποτελεί σαφή παράβαση του Νόμου 1049/29-4-2013(άρθρο 96), αλλά παράλληλα θέ ΤΕΙ τη ζωή χιλιάδων ασθενών σε κίνδυνο διότι αυτοί που δεν τι μωρούν τους παραβατες, μεταβιβάζουν εγκληματικά στο μέλλον το πρόβλημα της αυτοίασης ως διπλά επικίνδυνο: 1) διότι ο ασθενής αφήνει στην τύχη, το αν θα λάβει το κατάλληλο για την περίσταση σχήμα, σε δοσολογία και σκεύασμα 2) γιατί από την υποθεραπεία κάποιες φορές υποτροπιάζει και αναγκάζεται να νοσηλευθεί και 3) αν πρόκειται για αντιβίωση, ο ασθενής που επιλέγει την αυτοθεραπεια χωρίς ιατρικό σημείωμα και ευθύνη, έχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει λανθασμένες αγωγές μέσω αντιβιοτικών που μπορεί να δημιουργήσουν ανθεκτικότητα, γεγονός που απέδειξε το ΚΕΕΛΠΝΟ με πρόσφατη έρευνα, που αναφέρει την Ελλάδα στα πανευρωπαϊκά ύψη της μικροβιακής αντοχής από την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών.

Αποτέλεσμα της τόσο μεγάλης ανθεκτικότητας των μικροβίων λογω της αθρόας λήψης αντιβιοτικών, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ είναι στο 2013 να έχουμε περιπτώσεις ασθενών που τελικά καταλήγουν διότι δεν αποθεραπεύονται από νοσοκομειακές λοιμώξεις , φαινόμενο που καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη σε εκείνους που δεν εφαρμόζουν το Νόμο «κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή»

Η βίαιη πίεση προς τα κάτω στο κόστος Φαρμάκου και οι οριζόντιες περικοπές που αδιακρίτως γίνονται σε όλες τις παροχές των ασθενών του ΕΟΠΥΥ, το μόνο που προκαλούν κατά την εξωνοσοκομειακή παρακολούθηση της νόσου είναι να επιταχύνουν τις επιπλοκές του ασθενή και να επιδεινώνουν την υγεία του, που θα κληθεί το δευτεροβάθμιο σύστημα να καλύψει με υψηλότερα κόστη.

Ο κ. Πατούλης κατά την εισήγησή του δήλωσε: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εμμένει στις θέσεις του εν όψει της επερχόμενης μεταρρύθμισης της υγείας. Πιστεύουμε ότι 1) Εμμένουμε στις συλλογικές συμβάσεις με τους Ιατρικού Συλλόγους κατά πράξη και περίπτωση σε όλη την επικρά ΤΕΙα 2) Πρέπει να εξορθολογήσουμε τη λήψη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσα από ελεγκτιμκούς μηχανισμούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόμου και την τιμωρία στους παραβάτες γιατί όταν φάρμακο χωρίς γιατρό, σημαίνει μετατ ροπή του φαρμάκου σε φαρμάκι 3) Πιστεύουμε ότι άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ πρέπει να ανοίξει σε όλους τους γιατρούς που επιθυμούν να συμβληθούν

4) Αμεση προτεραιότητα θέτουμε την προοπτική μίας κοινής πλατφόρμας προσδιορισμού της συμμετοχής του ασφαλισμένου, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, μέσα από την αντιπαραβολή στο σύστημα φορολογικής ενημερότητας του TAXIS και τπ σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης της ΗΔΙΚΑ

Πιστεύουμε τέλος ότι οι γενικοί γιατροί, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβουν τον τομέα της πρόληψης και της προ αγωγής της υγείας. Θεωρούμε ότι η πρόληψη που δεν ήταν στις προτεραιότητες τις προηγούμενες δεκαετίες στη χώρα, δημιούργησε πολλές ασθένειες και πολλούς ασθενείς που για χρειάστηκαν μακροχρόνιες νοσηλείες και αγωγές. Αυτό πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα, μέσα από τη νέα υγειονομική μεταρρύθμιση που θα παρέχει τη δυνατότητα της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου στον κάθε πολίτη ως δικαίωμα και υποχρέωση μαζί.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: παρακολουθηση κινητου απο αποσταση «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, παρακολουθηση κινητου iphone μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/618163/farmako-horis-iatriki-sudagi-dunatai-na-simainei-adikous-thanatous/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *