ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Πότε θα ενταχθείτε στις 12 ή τις 48 δόσεις…”

Ασφαλιστικά ταμεία: Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Πότε θα ενταχθείτε στις 12 ή τις 48 δόσεις

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η ασφυξία στην αγορά έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία να αναζητούν διακανονισμούς για την εξόφληση των χρεών. Δείτε βήμα προς βήμα την διαδικασία ρύθμισης οφειλών, αλλά και αυτήν που ακολουθείται όταν οι οφειλέτες μπουν στο μικροσκόπιο του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΑΟ), οπότε και απειλούνται με κατασχέσεις.

Η ρύθμιση χρεών γίνεται με δύο τρόπους. Σε 48 δόσεις για οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 ή σε 12 δόσεις για οφειλές που έγιναν απαιτητές μετά την 1.1.2013. Δεν αποκλείεται, όμως, η παράλληλη υπαγωγή και στις δύο ρυθμίσεις, υπό προϋποθέσεις.

Το ελάχιστο ποσό καταβολής έχει προσδιοριστεί σε 50 ευρώ τον μήνα για οφειλές έως 5.000 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα ποσά καθορίζεται ανάλογα με την οφειλή και τον τύπο της ρύθμισης που θα επιλεγεί.

Το ανώτατο όριο των 48 δόσεων δεν μπορεί να αυξηθεί. Το θέμα αυτό έχει τεθεί κατ΄επανάληψη στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, με την πρόταση για 72 δόσεις να μην βρίσκει σύμφωνη την τριμερή. Αντιθέτως, όσο πιο αργά υπαχθεί κάποιος στην ρύθμιση Νεα Αρχή, τόσο λιγότερες δόσεις θα εχει στην διάθεση του.

Η αίτηση υπ αγωγής στη ρύθμιση της “Νέας Αρχής” μπορεί να υποβληθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα έως τις 30.6.2017.

Σε κάθε περίπτωση ο υπαγόμενος σε ρύθμιση, δεν μπορεί να δημιουργεί νέες οφειλές και υποχρεούται να καταβάλλει απρόσκοπτα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Ο οφειλέτης διατηρεί τη δυνατότητα να υπαχθεί σε ρύθμιση σε οποιοδήποτε στάδιο και αν βρίσκεται η διαδικασία είσπραξης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.

Ας δούμε αναλυτικά

1. Ποιες ρυθμίσεις οφειλών μπορούν να γίνουν;

Οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι δύο: Η πάγια ρύθμιση χρεών σε 12 δόσεις για τις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 και η “Νέα Αρχή” με 48 δόσεις για παλαιότερες οφειλές, οι οποίες ωστόσο μειώνονται σταδιακά, ανάλογα με το πότε θα υπαχθεί ο οφειλέτης.

2. Είναι υποχρεωτικό κάποιος να υπαχθεί και στις δύο;

– Οι οφειλέτες που επιθυμούν να υπαχθούν στη «Νέα Αρχή» για παλαιές οφειλές, θα πρέπει εφόσον υφίστανται επιπλέον και ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013, είτε να εξοφλήσουν πριν την ημερομηνία υπ αγωγής στη ρύθμιση είτε να τις ρυθμίσουν σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Δηλαδή θα πρέπει να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση για τις “φρέσκες” οφειλές (μετά την 1.1.2013) προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να ρυθμίσεις και τις “παλαιές” οφειλές (μέχρι τις 31.12.2012).

Προκειμένου ο οφειλέτης να θεωρηθεί ασφαλιστικά ενήμερος θα πρέπει να καταβάλλει την αντίστοιχη πρώτη δόση τόσο της «Νέας Αρχής» όσο και αυτή της «Πάγιας Ρύθμισης».

3. Ποιοί μπορούν να ενταχθούν -εφόσον το επιθυμούν- στο παράλληλο καθεστώς τμηματικής καταβολής της «Νέας Αρχής» και της «Πάγιας Ρύθμισης»;

Α. Οι εργοδότες – οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ρύθμισης «Νέα Αρχή».

Β. Οσοι υπέβαλλαν αίτηση προκειμένου να υπαχθούν στη «Νέα Αρχή» και παρήλθε άπρακτη η προθεσμία υπ αγωγής σε αυτή.

Διαβάστε περισσότερα εδω: http://www.money-money.gr/news/odigos-pos-rithmizonte-i-ofiles-pros-ta-asfalistika-tamia/592

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την παρακολουθηση μηνυματων κινητου ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση συνδεδεμένη με παρακολουθηση μηνυματων κινητου την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και παρακολουθηση κινητου ενδειξεις Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας παρακολουθηση κινητου ενδειξεις διάπραξης παρακολουθηση κινητου παιδιου βίαιου παρακολουθηση κινητου παιδιου παρακολουθηση κινητου δωρεαν εγκλήματος, παρακολουθηση κινητου παιδιου ήταν η λιγότερο παρακολουθηση κινητου παιδιου κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/333884/asfalistika-tameia-pos-tha-ruthmisete-tis-ofeiles-sas/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *