ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Διεθνή – Χρονιά προεδρικών εκλογών στην ΠΓΔΜ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες των επιτελείων των κομμάτων εν όψει των προεδρικών εκλογών στην ΠΓΔΜ οι οποίες θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2014 (κατά πάσα πιθανότητα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου).

Μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν έχει ορίσει υποψήφιο, ωστόσο στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων γίνονται εκτεταμένες αναφορές σχετικά με τα πρόσωπα που θεωρούνται πιθανά να λάβουν το χρίσμα των κομμάτων, ενώ αρκετά ίσως κριθούν και από τη στάση του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο έχει δηλώσει ότι προτίθεται να υποστηρίξει υποψήφιο ευρύτερης αποδοχής, ο οποίος θα έχει τη συναίνεση περισσότερων κομμάτων.

Η όλη κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το ενδεχόμενο, μαζί με τις προεδρικές εκλογές να προκηρυχθούν και πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αν και το DUI του Αλί Αχμέτι τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Οι λιγότερες διαρροές και πληροφορίες υπάρχουν από το κυβερνών VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, με αποτέλεσμα να θεωρείται άγνωστο για την ώρα αν το κόμμα αυτό υποστηρίξει εκ νέου τον Γκιόργκι Ιβάνοφ για υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές.

Από το χώρο της αντιπολίτευσης ακούγεται έντονα το όνομα του Στέβο Πεντάροσκι, ο οποίος προέρχεται από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ. Ο Πεντάροσκι είχε διατελέσει σύμβουλος των προηγούμενων προέδρων της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τραϊκόφσκι και Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι δημόσιες εμφανίσεις του και συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων. Ένα άλλο όνομα που ακούγεται από τον χώρο της αντιπολίτευσης είναι αυτό του Ντνένκο Μάλεσκι, του πρώτου υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, το DUI του Αλί Αχμέτι, πετρα επενδυσης τιμες καρυστου τιμη τάσσεται υπέρ ενός υποψηφίου ο οποίος θα μπορούσε να έχει τη συναίνεση περισσοτέρων κομμάτων (σλαβικών και αλβανικών). Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, το κόμμα του Αλί Αχμέτι θα στραφεί ίσως σε κομματική επιλογή. Πάντως το κόμμα αυτό έχει αποσαφηνίσει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποστηρίξει εκ νέου τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Καπάκι πολίτικο διότι όπως αναφέρει, ο τελευταίος στη διάρκεια της θητείας του που λήγει σε μερικούς μήνες δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Αλβανών της ΠΓΔΜ.

Η θητεία του προέδρου της ΠΓΔΜ διαρκεί πέντε χρόνια

Οι τελευταίες προεδρικές εκλογές στη χώρα διεξήχθησαν την άνοιξη του 2009.Ο Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ εξελέγη τότε πρόεδρος της ΠΓΔΜ, ως υποψήφιος του κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, επικρατώντας στο δεύτερο γύρο του υποψηφίου της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι. Το DUI του Αλί Αχμέτι, ως κυβερνητικός εταίρος του VMRO-DPMNE, είχε υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον κ. Ιβάνοφ.

Η στάση των αλβανικών κομμάτων σχετικά με την εκλογή προέδρου της ΠΓΔΜ θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, μεταξύ άλλων και για την εξασφάλιση του απαραίτητου ποσοστού συμμετοχής. Σύμφωνα με την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, για την εγκυρότητα της εκλογής του προέδρου της χώρας, απαιτείται ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 40% στο β΄ γύρο.

Σε όλες τις προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις, στο δεύτερο γύρο περνούν οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων σλαβικών κομμάτων, VMRO-DPMNE και SDSM. Κανείς Αλβανός υποψήφιος δεν κατόρθωσε να περάσει στο δεύτερο γύρο σε όλες τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των Αλβανών ψηφο φόρων στη χώρα, οι οποίο αποτελούν περίπου το 25% του εκλογικού σώματος στην ΠΓΔΜ, να είναι περιορισμένο για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Το ποσοστό συμμετοχής στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών του 2009 ανήλθε μετά βίας στο 43% (έναντι 57% στον πρώτο γύρο) και το γεγονός ότι αυτό είχε ξεπεράσει το 40% οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι το DUI είχε υποδείξει στους ψηφοφόρους του να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν υπέρ του Γκιόργκι Ιβάνοφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, Πλάκες Καβάλας στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, πετρα επενδυσης τιμες άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, γωνίες σχισθόλιθος σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, πετρα χτισιματος ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, αυλες με πετρα έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=287113&catID=4
ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *