ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Ζητείται νεαρός έως 35 ετών, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση με δίπλωμα και ιδιόκτητο δίκυκλο να εργαστεί ως διανομέας»… Πίσω από παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση τη λιτή αγγελία που κατακλύζει τις στήλες της προσφοράς εργασίας στα έντυπα, παρακολουθηση κινητου iphone κρύβεται το”

Σκληρό μεροκάματο στους δρόμους ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

Σκληρό μεροκάματο στους δρόμους

«Ζητείται νεαρός έως 35 ετών, με δίπλωμα και ιδιόκτητο δίκυκλο να εργαστεί ως διανομέας»… Πίσω από τη λιτή αγγελία που κατακλύζει τις στήλες της προσφοράς εργασίας στα έντυπα, κρύβεται το σκληρό επάγγελμα του διανομέα: κακοπληρωμένο μεροκάματο, με μισό ένσημο, πάνω στις δύο ρόδες, κόντρα στο χρόνο για την έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες για όσες ώρες χρειαστεί η επιχείρηση.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

 

Νέοι, πτυχιούχοι, με όνειρα για επαγγελματική καριέρα, αναγκάζονται καθημερινά να «καβαλούν» το δίκυκλο μηχανάκι τους, να «φορτώνονται» τις παραγγελίες και να επιδίδονται σε αγώνες ταχύτητας στους δρόμους για την παράδοση των πακέτων, είτε για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους είτε επειδή δεν έχουν άλλη επαγγελματική επιλογή.

Κατά κόσμον ντελιβεράς: ένα επάγγελμα που η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει όσους ελαφρά τη καρδία το χαρακτηρίζουν εύκολο.

 

Υπέρ – προσφορά εργασίας

Ο Γιάννης Νάκος έχει τελειώσει σχολή σε ΙΕΚ ως τεχνικός δικτύων και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επί εννέα χρόνια όμως, το delivery είναι το βασικό του επάγγελμα.

Η ευκολία της εισόδου στο επάγγελμα πριν χρόνια, η υπέρ – προσφορά θέσεων εργασίας και το οικονομικό δέλεαρ, ήταν τα στοιχεία που τον «τράβηξαν» στο επάγγελμα. Προσωρινά. Μόνο που το προσωρινό φαίνεται να έχει γίνει μόνιμο.

«Να κερδίζεις στην ηλικία των 17 ετών, 100 ευρώ την εβδομάδα, δεν είναι μικρό», λέει ο ίδιος.

Αλλά και ο μηχανολόγος – μηχανικός στο κύριο επάγγελμά του, Χρήστος Σταματάκης, δεν αρνήθηκε πριν από πέντε χρόνια οπότε και μπήκε στο χώρο του delivery, ένα έξτρα μεροκάματο. Ήταν η χρονική περίοδος που ξεκινούσαν οι οικονομικές δυσκολίες για την ελληνική κοινωνία.

Ζαχαροπλάστης τις μισές ώρες και τις υπόλοιπες μισές διανομέας και ο Κώστας Καπουρνιώτης, που όπως λέει, με άλλα όνειρα ξεκίνησε και σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια βρέθηκε.

Οι τρεις τους έχουν δουλέψει ως διανομείς σε πολλές επιχειρήσεις του Βόλου. Υπήρχε πάντα προσφορά εργασίας στο συγκεκριμένο χώρο, λένε.

Κάποτε υπήρχαν και ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές. «Παλιότερα τα tips ήταν μεγαλύτερα από το μεροκάματο που παίρναμε», σημειώνει ο Κώστας Καπουρνιώτης.  

«Πριν από λίγα χρόνια τσακωνόμασταν ποιος θα πρωτοπάει τις παραγγελίες για τα tips που κερδίζαμε. Τώρα γίνεται το αντίθετο», ενισχύει ο Χρήστος Σταματάκης.

 

Κίνδυνος στους δρόμους

Ασχετα από την ευκολία εισόδου στο επάγγελμα και τις κάποτε ικανοποιητικές απολαβές, το μεροκάματο στους δρόμους δεν ήταν ποτέ εύκολο.

«Κάθε ώρα και στιγμή, κινδυνεύουμε. Η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, οι οδηγοί που δεν προσέχουν, ένα ζώο που μπορεί να πεταχτεί στην πορεία σου, χυμένα Λάδια, είναι κίνδυνοι που ζούμε καθημερινώς στους δρόμους. Ακόμη και σε διασταυρώσεις που έχουμε προτεραιότητα αναγκαζόμαστε να κόβουμε ταχύτητα. Κάνουμε αμυντική οδήγηση για να αποφύγουμε πιθανά ατυχήματα. Όχι πάντα βέβαια», αναφέρει ο Χρήστος Σταματάκης.

Το προσωπικό του βίωμα περιγράφει ο Κώστας Καπουρνιώτης. Βρισκόταν καθ’ οδών για την παράδοση μιας παραγγελίας, όταν αγχωμένος για να φθάσει γρήγορα στον προορισμό του παραβίασε σήμα ΣΤΟΠ, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και κατέληξε με βίδες και λάμες στο αριστερό του γόνατο.

 

Αγώνας κόντρα στο χρόνο

Δεν λείπουν όμως πολλές στιγμές, που οι διανομείς ξεχνούν ακόμη και τις πιο δυσάρεστες στιγμές στους δρόμους, που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους. Είναι οι στιγμές που υπερισχύει η αγωνία για την έγκαιρη παράδοση της παραγγελίας.

«Πολλές φορές τρέχουμε σαν τρελοί. Περνάμε με κόκκινο, πάμε ανάποδα, πάνω από πεζοδρόμια για να κερδίσουμε χρόνο. Είναι οι στιγμές που μας βλέπουν οι πολίτες και κουνούν αποδοκιμαστικά το κεφάλι τους. Είναι οι στιγμές που μας βλέπουν αστυνομικοί, που κατανοούν τη φύση της δουλειάς και σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν τα στραβά μάτια», επισημαίνει ο κ. Καπουρνιώτης.

Παρά τον αγώνα ταχύτητας στον οποίο επιδίδονται, πολλές φορές δεν καταφέρνουν να φθάσουν σε εύλογο χρόνο στον προορισμό τους. «Φίλε, άργησες, ευχαριστώ δεν θα πάρω», είναι μια φράση που ακούν όταν καθυστερούν. Επιστρέφουν με την παραγγελία πίσω στο μαγαζί και ετοιμάζονται για την επόμενη… κούρσα. Στόχος: η έγκαιρη παράδοση.

 

Ενάντια στις

συνθήκες

Οι διανομείς θα φέρουν τον καφέ, το πακέτο με το φαγητό και ό,τι άλλο προσφέρει η επιχείρηση στην οποία απευθύνονται οι καταναλωτές, απευθείας στην πόρτα των παραληπτών, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Με καύσωνα, με κρύο, με βροχές, με χιόνια, το μεροκάματο στους δρόμους δεν σταματά ποτέ.

Ακόμη κι όταν χρειάζεται να… διακτινιστούν από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, για να παραδώσουν έστω και μια μικρή παραγγελία. «Θυμάμαι περιστατικό που χρειάστηκε να πάω μέχρι την Αγριά για την παράδοση πακέτου, να επιστρέψω στο μαγαζί να πάρω το επόμενο πακέτο και να πάω στις Αλυκές με το μηχανάκι», διηγείται ο Γιάννης Νάκος, περιγράφοντας τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις που θα χρειαστεί να καλύψει ένας διανομέας μέσα σε ένα και μόνο μεροκάματο.

 

Μεροκάματο 3 ευρώ

και βενζίνες δικές τους

Το μεροκάματο κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα τρία ευρώ την ώρα και το ένσημο στην καλύτερη περίπτωση είναι μισό.

Και πάλι όμως οι απολαβές δεν είναι «καθαρές». βενζίνη, σέρβις στο μηχανάκι και τυχόν ζημιές, βγαίνουν από την τσέπη των ίδιων των διανομέων.

«Υπολόγισα ότι θα πάρω σύνταξη στα… 165», είπε ασ ΤΕΙευόμενος ο Κώστας Καπουρνιώτης.

«Οπως και να ‘χει έστω και τα 400 – 500 ευρώ το μήνα τα έχουμε ανάγκη. Και φυσικά θα πούμε κι ευχαριστώ», λέει από την πλευρά του, ο Γιάννης Νάκος.

Σε κάθε περίπτωση οι διανομείς, παλεύουν για την οργάνωσή τους σε σωματείο, προκειμένου να μπορέσουν να διεκδικήσουν δικαιώματα. «Σήμερα στηριζόμαστε στη συνεννόηση με συναδέλφους μας και στην καλή συνεργασία με τους εργοδότες μας. Δεν είμαστε όμως από πουθενά κατοχυρωμένοι», σημειώνει ο κ. Νάκος.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κατά των πολιτικών της Ελλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης παρακολουθηση κινητου iphone βίαιου εγκλήματος, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://taxydromos.gr/article.php?id=101677&cat=1
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *