ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αιχμή του δόρατος οι εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιωτικοι ντετεκτιβ βεροια ντετεκτιβ αθηνα η τήρηση ιδιωτικοσ ντετεκτιβ τιμεσ της νομιμότητας στην υπόθεση της ΕΡΤ και ιδιωτικοσ ντετεκτιβ τιμεσ η οικονομία – Δεν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ανησυχεί το Μαξίμου για διαρροές

…”

Σαμαράς: Κατά μέτωπο επίθεση στον Α. Τσίπρα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Αιχμή του δόρατος οι εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η τήρηση της νομιμότητας στην υπόθεση της ΕΡΤ και η οικονομία – Δεν ανησυχεί το Μαξίμου για διαρροές

Σκληρή γραμμή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί η κυβέρνηση κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής και η επίθεση θα κορυφωθεί το βράδυ με την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Μέχρι στιγμής η κυβερνητική παράταξη κινείται σε δύο πεδία. Από τη μία υποστηρίζει ότι η πρόταση δυσπιστίας στην συγκυρία που κατατέθηκε ενώ είναι σε εξέλιξη η εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα πλήτ ΤΕΙ την χώρα. Από την άλλη ότι η πρόταση αποτελεί πολιτικό δώρο στην κυβέρνηση καθώς αφού θα την ενισχύσει εσωκομματικά και θα συσπειρώσει τους βουλευτές της συμπολίτευσης όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παραλλήλως είναι βέβαιο ότι από την στιγμή που υπερψηφίσουν την κυβέρνηση οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα είναι συγκρατημένοι στις αντιδράσεις τους όταν θα έλθουν τα δύσκολα νομοσχέδια που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, την φορολόγηση ακινήτων, το μεσοπρόθεσμο, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών και ο προϋπολογισμός του 2014. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τυχόν διαρροές κατά την ονομαστική ψηφοφορία ούτε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά ούτε και από το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέχεια του σκεπτικού τους οι κυβερνητικοί επιτελείς θεωρούν ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας με την ενέργειά του θέλησε και εκείνος από την πλευρά του να συσπειρώσει την δική του κοινοβουλευτική ομάδα. Εκτιμούν ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να καταστεί συνομιλητής και αντίπαλος του Πρωθυπουργού και να επισφραγίσει τον νέο διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνει την κυρίαρχη θέση στην ευρύτερη κεντρο Αριστερά προκαλώντας πολιτική ζημιά στην Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται σε δύσκολη θέση δεν αφήνει αδιάφορο το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του καταλογίζοντάς τους ότι δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει και να αναδείξει τις εσωτερικές αντιφάσεις στην Κουμουν Δούρου όσον αφορά την παραμονή στο ευρώ και την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Όσο για το θέμα της ΕΡΤ στην δημοκρατική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει ότι την κυβέρνηση ότι καταφεύγει στον αυταρχισμό καταστρατηγώντας την συνταγματική νομιμότητα ο κ. Σαμαράς θα επικαλεστεί την τήρηση της νομιμότητας που παραβιαζόταν με την παρατεταμένη κατάληψη του Ραδιομεγάρου από τους εργαζομένους. Γενικότερα όμως ο κ. Σαμαράς θα προβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη ενώ θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανέχεται αν δεν υποθάλπει μορφές ανομίας. Σε μία παραλλαγή της θεωρίας των δύο άκρων θα υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακραία ρητορική και συμπεριφορά του οδηγεί στην βία.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/326969/samaras-kata-metopo-epithesi-ston-a-tsipra/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *