ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Η FIAT ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη VEBA, πέτρα χτισιματος για να εξαγοράσει το εναπομείναν ποσοστό της Chrysler που κατέχει το επενδυτικό fund……

Στη FIAT και το υπόλοιπο 41,4% της Chrysler ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Θα καταβάλει τίμημα 3,65 δισ. δολαρίων

Η Fiat ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη VEBA, Καπάκι πολίτικο για να εξαγοράσει το εναπομείναν ποσοστό της Chrysler που κατέχει το επενδυτικό fund έναντι του ποσού των 3,65 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: πλακες καρυστου τιμες η Fiat θα καταβάλει 1,75 δισ. δολάρια μετρητά και η Chrysler θα συνεισφέρει με μερίσματα αξίας 1,9 δισ. δολαρίων.

«Είναι μια στιγμή που περίμενα εδώ και χρόνια, Πέτρα χτισίματος από τότε που επιλεχθήκαμε να αναλάβουμε την αναγέννηση της Chrysler το 2009», ακανόνιστη χρυσαφή δήλωσε ο πρόεδρος της Fiat, ακανόνιστη χρυσαφή John Elkann.

Περιχαρής κι ο Sergio Marchionne πρόεδρος του ομίλου μίλησε για την προοπτική που ανοίγει η εξαγορά αυτή: πέτρα χτισιματος «Η συγχώνευση μας επιτρέπει πλέον υπό ενιαία στρατηγική να στοχεύουμε ως όμιλος στην παγκόσμια πετρα για επενδυση εξωτερικου τοιχου αγορά».

Η πτώχευση της Chrysler το 2009 είχε κοστίσει 1,3 δισ. δολάρια στο αμερικανικό κράτος. Η πλήρης συγχώνευση δίνει νέα προοπτική στον όμιλο καθώς η Fiat αντιμετωπίζει την ύφεση πετρα καρυστου τιμη της ευρωπαϊκής αγοράς με σημαντική πτώση των πωλήσεων, ακανόνιστη χρυσαφή έτσι υπό τη νέα συνθήκη θα μπορεί να απευθύνεται σε πιο υγιείς αγορές.

Πηγή: Fiat_kai_to_ypoloipo_414_pososto_t.html” target=”_blank” class=”ApplyClass”>gocar.gr

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, είναι το Μονακό.

Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ

source: http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/627705/sti-fiat-kai-to-upoloipo-414-tis-chrysler/
ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *